Condiţii de efectuare a serviciului de instalare aer conditionat

Materiale incluse in serviciul de montaj standard

 1. Traseu frigorific din ţeava de cupru si izolaţie termica in limita a 3 ml
 2. Furtun scurgere condens  3 ml
 3. Cablu electric 3 ml pentru conexiunile dintre unitatea interioara si cea exterioara
 4. Consola pentru unitatea exterioara inclusiv suruburile de prindere pe suprafete standard, fara izolatie termica.
 5. Banda matisat
 6. Stecher
 7. Cablu alimentare unitatea interna 1 m

Nota: aparatele care au kit de montaj inclus dispun deja de traseu frigorific 3ml, furtun scurgere, cablu electric de conexiune, banda matisat, cablu unitate interna. Nu se se vor livra suplimentar.

 

Manopera de instalare standard presupune:

 1. Executarea unei singure găuri in peretele exterior pentru aparat monosplit, respectiv doua găuri pentru dublusplit.
 2. Amplasarea unitatii exterioare si a unitatii interioare in limita traseului frigorific de 3 ml (monosplit), 6 ml (dublusplit).
 3. Badijonarea traseului frigorific (in limita de 3 ml de traseu).
 4. Efectuarea probei de funcţionare si explicarea principalelor facilitaţi ale acestuia.
 5. Instalarea se va face respectând legislaţia in domeniu (nu se vor perfora grinzi sau stâlpi de beton si nu se executa lucrări care pun in pericol rezistenta clădirii si siguranţa membrilor echipei de instalare).
 6. Unitatea exterioara se fixeaza pe peretele exterior cat mai aproape de unitatea interioara si numai intr-un loc accesibil pentru montare si intervenţii de service ulterioare (imediat sub fereastra, in locuri in care sa nu fie periclitata integritatea instalatorului, sa nu existe pericol de accidentare).
 7. Montajele care necesita folosirea schelelor, scărilor, nacelelor, sau a alpinistilor, nu sunt incluse in instalarea standard.
 8. Deplasarea echipei de montaj fara costuri din partea clientului numai in Bucuresti-Ilfov.

Lucrările, materialele si accesoriile suplimentare montajului standard, daca se pot efectua, vor fi suportate de client după cum urmeaza:

 • trecere suplimentara prin beton – 115 RON/buc
 • treceri suplimentare prin perete de zidărie – 58 RON/buc
 • traseu frigorific suplimentar peste cei 3 ml inclusi in kit (prelungire traseu prin sudura) – 150 RON/ml
 • mascarea traseului frigorific cu masca PVC – 52 RON/ml
 • prelungirea cablului de alimentare cu energie electrica – 18 RON/ml
 • prelungirea furtunului de condens – 12 RON/ml
 • set şuruburi + dibluri speciale cu lungimea de 20 cm pentru montajul pe suprafeţe termoizolate cu polistiren – 35 RON
 • Montarea unitatilor exterioare cu ajutorul scarilor la o inaltime pana in 3 m – 100 RON; inaltime pana in 6 m – 230 RON
 • Demontarea aerului conditionat existent in vederea instalarii echipamentului nou – 200 RON (7000 BTU-16000 BTU), 250 RON (17000 BTU -24000 BTU)
 • Deplasarea echipei de montaj in afara ariei de acoperire– 1,8 RON/km (tarif dus+intors).
 • Instalarile se pot efectua doar in localitatile unde exista cale de access rutier
 • Demontare/remontare sticla geam tip termopan – 50 RON

Nota : preturile includ TVA.

In cazul in care la data programata nu se poate realiza montajul din următoarele cauze: cumpărătorul nu este la domiciliu, nu sunt condiţii pentru a se efectua montajul standard, costul deplasării va fi suportat de către client, si este in valoare de 60 RON;

Intervalul de timp anuntat pentru efectuarea montajului poate suferi modificări datorita unor condiţii de trafic, atmosferice, a unor evenimente provocate de terte parti . NU sunt incluse in montajul standard manopera si materialele aferente reparaţiilor de zidărie (tencuieli, vopseluri, tapete etc.), lucrări de modificare si reparare a instalaţiei electrice a imobilului, operaţii de modificare a poziţiei unor obiecte ce restricţionează montajul (ex.mobila), repozitionarea ulterioara a aparatului dupa montaj, lucrări de curăţenie ca urmare a producerii de praf, lucrări de mascare a traseului frigorific (cu rigips, canale speciale, etc.), demontare geamuri termopane, etc. Clientul trebuie sa asigure conditii de lucru corespunzatoare echipei de montaj. Clientul isi asuma responsabilitatea pentru riscurile sau posibilele deteriorari produse zidariei, retelei electrice, de gaz , apa si canal, etc. ce pot aparea in urma montajului in locul ales de client. Orice reclamatie privind calitatea/intarzierea serviciului de montaj se poate face telefonic la numarul de telefon 0731632916. Achiziţionarea serviciului de instalare aer presupune acordul asupra prezentelor condiţii de efectuare a instalării. Clientul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Clima Acces Confort in vederea executarii prestatiilor contractate. Datele personale nu vor fi instrainate catre alti terti si nu vor parasi teritoriul Romaniei.